ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

2015-10-29 12:21
Ίσως, η δουλειά να μην σας επιτρέπει να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως, θα έπρεπε. Ίσως, οι υποχρεώσεις που να έχετε να σας δυσκολεύουν να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Γι' αυτό όταν δεν υπάρχει η σωστή περιποίηση και ο κατάλληλος χρόνος, τότε δημιουργείτε το πρόβλημα. Όμως και η κρίση δεν βοηθάει τα επαγγέλματα αυτά καθώς, χρειάζεται να επισκέπτεσαι συχνά το ινστιτούτο ομορφιάς και αυτό ισοδυναμεί με το να έχεις και χρήματα! Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να σας δείξω πως μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα πεντικιούρ μόνες σας στο σπίτι! Ναι, καλά ακούσατε! Δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να έχεις όρεξη να το κάνεις! Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
  • Νερό (χλιαρό προς ζεστό)
  • Αφρόλουτρο (της προτίμησής σας)
  • Γάλα (το γάλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μαλακώνει το δέρμα)
  • Αλάτι (βοηθάει στο ξεπρήξιμο των ποδιών) 
Αφού, έχουμε βάλει σε μια λεκάνη όλα τα παραπάνω υλικά τοποθετούμε τα πόδια μας μεσα στο νερό για περίπου 10-15'. Έχοντας μια πετσέτα στα γόνατα μας, βγάζουμε το ένα πόδι και το σκουπίζουμε πολύ καλά. Αρχίζουμε με μια ελαφρόπετρα να τρίβουμε τα προβληματικά σημεία και το ξαναβουτάμε μέσα. Το ίδιο εφαρμόζουμε και στο άλλο πόδι εναλλάξ! Έπειτα κόβουμε ΠΑΝΤΑ ισια τα νύχια μας και λιμάρουμε τις γωνίες, ώστε να δώσουμε ενα ομοιόμορφο σχήμα! Εφόσον έχουμε τελειώσει με όλα τα παραπάνω, μπορούμε να περάσουμε τώρα στην ενυδάτωση! Είναι πολύ αναγακαίο μετά απο τέτοια χρήση στα πόδια μας να φτιάξουμε ένα scrub ώστε, να ανανεωθεί το δέρμα και να γίνει ακόμα πιο μαλακό! Γι' αυτό τα υλικά που θα χρειαστούμε εδώ θα είναι:
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι 
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Το συγκεκριμένο scrub χρησιμοποιείται και για το πρόσωπο ( το έχω αναφέρει και σε άλλο άρθρο μου!) Το αφήνουμε για 15' στα πόδια μας, τα ξεβγάζουμε μετά στη λεκάνη και τα σκουπίζουμε με τη πετσέτα. Τα πόδια σας θα είναι πολύ μαλακά μετά από το scrub αυτό σαν μωρού! Θα μπορούσαμε να τελειώναμε εδώ, αλλά χρειαζόμαστε και κάτι άλλο για ένα τέλειο πεντικιούρ. Μια ενυδατική κρέμα είναι απολύτως απαραίτητη και χρήσιμη και δεν πρέπει ΠΟΤΕ να την παραλείπουμε! Γι' αυτό απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα και είμαστε ΕΤΟΙΜΕΣ!!!! (Αν θέλετε μπορείτε να απλώσετε το βερνίκι της επιλογής σας). Πετύχαμε ένα τέλειο πεντικιούρ μόνες μας στο σπίτι!!! Το αποτέλεσμα; Εφαρμόστε το και θα δείτε! ;)