ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

2015-10-14 10:54
Σίγουρα οι περισσότερες απο εσάς συχνά αντιμετωπίζετε προβλήματα μετά το ξύρισμα. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτό; Για ποιον λόγο λοιπόν εμφανίζονται αυτές οι κοκκινίλες, οι οποίες είναι αρκετά αντιαισθητικές; Έχετε δοκιμάσει άπειρα προιόντα όμως δεν γίνεται τίποτα; Η λύση είναι εδώ αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές!
  1. Το ξυραφάκι. Ναι καλά ακούσατε, όσο κι αν περίεργο σας φαίνεται. Ο πρωταρχικός λόγος που ξεκινάει όλο αυτό ευθύνεται στο ξυράφι. Όπως και να το κάνουμε έχουν κι αυτά την ημερομηνία λήξης τους. Έξι μήνες αρκούν για να χρησιμοποιηθούν, διότι μετά το ξυραφάκι αρχίζει και φθείρεται με αποτέλεσμα να φθείρει και το ίδιο μας το δέρμα.
  2.  Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του ξυραφιού. Θα μου πείτε όμως οικονομική κρίση που να παίρνουμε ένα ακριβό ξυραφάκι. Κι όμως εδώ είναι το μυστικό! Μπορεί το οικονομικά ξυραφάκια να συμφέρουν, αλλα συμφέρουν ΜΟΝΟ οικονομικά, διότι η διάρκειά τους είναι μηδαμινή. Ούτε καν έξι μήνες όπως τα κανονικά. Αντίθετα ένα καλό ξυράφι εγγυάται φυσικά και την διάρκειά του. Ίσως και λίγο παραπάνω και φυσικά δεν αφήνει ερεθισμούς όπως ένα φθηνό.
  3. Επιπλέον, όταν ξυρίζεστε δεν σημαίνει πως πρέπει να "παλεύετε" κι όλας. Τι εννοώ με αυτό; Φυσικά το αυτονόητο! Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και όχι να πιέζετε το δέρμα σας, πιστεύοντας πως έτσι θα βγει ένα πιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Λάθος το ακριβώς αντίθετο βγαίνει! Έτσι δημιουργούνται πιο πολύ ερεθισμοί και πιο έντονοι.
  4. Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιούμε κρύο νερό. Ναι, ναι. Όπως το ακούσατε. Το κρύο κλέινει τους πόρους του δέρματος και αποφεύγει την εκδήλωση μολύνσεων. Αντίθετα το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος κάτι που δεν θέλουμε, διότι έτσι τα πόδια μας γίνονται πιο ευαίσθητα και γεμάτα με κοκκινίλες.
  5. Τέλος και το πιο σημαντικό είναι η ενυδατική κρέμα. Μετά λοιπόν από το ξύρισμα πρέπει να απλώνουμε μια μικρή στρώση στα πόδια μας απο την ενυδατική μας κρέμα. Έτσι τα ποδια θα γίνουν πιο μαλακά και λεία, αλλα το κυριότερο θα αποφύγουμε μια και καλή τους ερεθισμούς!
 Αυτές λοιπόν ήταν οι συμβουλές μου όσον αφορά τους ερεθισμούς μετα το ξύρισμα στα πόδια. Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες!